Deltebre

372px-Escut_de_Deltebre.svgDeltebre

Que podem visitar?
El Delta de l’Ebre, amb 320 Km2 de superfície, és la zona humida més important de Catalunya i la segona de la península Ibèrica. Les seves característiques geogràfiques i el seu alt valor natural, tant de flora com de fauna (al Delta s’han observat més de 350 espècies d’aus), converteixen aquest indret en un lloc d’especial interès per la descoberta de la natura.800px-Spain.Deltebre.Arros.Casa
Si voleu visitar tot el Delta sense perdre-us cap dels racons més interessants, us aconsellem que passeu per qualsevol dels centres d’informació, on us explicarem detalladament com arribar-hi. És ideal viatjar amb vehicle propi per arribar a totes les zones d’interès i no oblideu que una excursió en bicicleta us permetrà gaudir de la tranquil•litat, el paisatge i sobretot de l’ observació d’aus.
Per a tots aquells que desitgeu conèixer amb profunditat tots els aspectes del Delta, teniu a la vostra disposició servei de guies que us acompanyaran durant la vostra descoberta.
És molt recomanable la visita a l’Ecomoseu. La seva funció principal és introduir els nouvinguts en el peculiar món del Delta, especialment en el funcionament dels aspectes naturals i humans del seu ecosistema. Els elements que el configuren són representacions dels paisatges, de les activitats tradicionals i de l’arquitectura deltaica.
 
Zones d’interès Natural
La Bassa del Canal Vell
Bassa de gran riquesa faunística, on es refugien i nidifiquen diferents tipus d’aus: ànecs, polles d’aigua, fotges, ardeides, rapinyaires i possibilitat de veure flamencs. Des delbassa
mirador de la Bassa es pot gaudir d’un gran espectacle natural, ideal per a la fotografia. 
La desembocadura
Hi trobem el Garxal, l’Illa de Sant Antoni i l’Illa de Buda. Comprèn diversos ambients naturals: riu, llacunes, platja i dunes amb vegetació i salobrar, en els quals podem observar diferents tipus d’aus: ànecs, ardeides, gavines, xatracs, limícoles i corbs marins.
La Punta del Fangar
Península de 410ha en què trobem diferents ambients naturals: platja, dunes mòbils i fixades, sorrals i badia. Es tracta d’una important zona de nidificació de xatracs i gavines. En els dies de forta insolació podem veure miratges, que juntament amb la immensitat i bellesa del paratge, li confereixen un caràcter especial.
Muntell de les Verges
Duna de 4m d’alçada, situada al marge esquerre del riu, molt prop de la desembocadura, que és el punt més alt del Delta, des d’on es pot veure l’Illa de Buda. És el punt d’inici de l’itinerari autoguiat pel Garxal, de 2’5 km. que acaba a la torre d’observació de la platja de Riumar. També és el punt d’inici del Camí de Sant Jaume de l’Ebre i de la ruta cicloturística de turisme familiar.
 
Llargues platges per passejar
Al Delta podreu descobrir increïbles platges per les que passejar:
bassaarenaPlatja de Riumar
La platja de Riumar, amb Bandera Blava des de l’any 1997, té 1’100 km d’extensió i està situada al costat del Garxal, una zona d’especial interès natural, prop de la desembocadura de l’Ebre. Enfront la platja es troba la urbanització de Riumar, on us podreu allotjar als xalets o apartaments, als càmpings o bé en un hotel. També hi trobareu diversos serveis turístics, entre els quals podem destacar lloguer d’embarcacions i de bicicletes, que us permetran conèixer l’entorn d’una manera diferent. A més, a l’igual que a totes les altres zones d’interès de Deltebre, hi trobareu restaurants on podreu assaborir la cuina típica del Delta.
Platja de la Bassa de l’Arena 
Contínua a la de Riumar, és una platja verge, extensa i tranquil·la de 3 Km de llargada.
Platja de la Punta del Fangar
Des de la Platja de la Marquesa, continuant per una pista d’arena, s’arriba a la Punta del Fangar. Les seves característiques geogràfiques i naturals converteixen la Punta en una de les zones més singulars del Delta. Cal destacar la bona conservació del sistema dunar així com també els miratges que es poden veure en els dies de Sol que juntament amb la seva immensitat i bellesa, li donen un caràcter especial. Des del seu mirador podreu observar la badia on proliferen els cultius de mol·luscs.
desenbocaduraPlatja de la Marquesa
Platja de 2’5 Km d’extensió, amb un alt interès paisatgístic i natural. Servei de bar-restaurant.

Gastronomia
Els que visiten el Delta tenen la sort de viure en un entorn natural del qual, des de sempre, s’han aprofitat els recursos com a principal font de vida. La cuina n’és un clar exemple, ja que, tradicionalment, ha estat elaborada amb productes d’excel·lent qualitat que, combinats amb la desimboltura que caracteritza els nostres professionals, esdevé un dels principals atractius d’aquesta terra.
Entre els productes que hi podreu degustar, figuren:
– Anguila: Es pesquen els exemplars adults i també les angules, de menys de 10 cm. Es cuina a la cassola, amb suc, amb arròs, etc. La cuina del Delta ha recuperat el xapadillo: l’anguila oberta i assecada al sol,i cuinada a la brasa o rostida.
– Musclo: D’una gran qualitat, gràcies a les aigües del Delta i un acurat procés de depuració.
– Ostró: Juntament amb els musclos constitueixen la cria i producció de marisc més destacada del Delta. La seva carn es consumeix fresca, sense cap tipus de manipulació.
– Carxofa
– El marisc: catxels, grúmols, tellerina, canyuts, etc.