Tírvia

Tírvia
Escut_Tírvia


Tírvia


Informació general

L’economia ha tingut sempre un marcat caràcter agrari; es combinava la producció de conreus destinats al consum propi (blat, sègol, ordi, patates, llegums, hortalisses) amb el farratge per al bestiar i la cria de bestiar boví i cabrú. A la darrera dècada del segle XX, però, la tendència agrícola del terme ha variat notablement. S’ha produït un descens important en el nombre d’hectàrees dedicades a les pastures i als conreus, en benefici de la superfície forestal. Pel que fa a la ramaderia es cria bestiar oví. Per altra banda, s’ha originat un creixement del sector serveis i de la construcció.


Llocs d’interès

Sant Feliu de Tírvia
Tírvia_StFeliuSant Feliu de Tírvia és l’església parroquial d’origen romànic de la vila de Tírvia, en el terme municipal del mateix nom, a la comarca del Pallars Sobirà.
L’església és al mateix nucli de Tírvia, en el seu costat de ponent.
Fou integralment restaurada el 1943 dins del programa de restauració de zonas devastadas per la Guerra Civil. L’església anterior, molt afectada per la guerra, s’esfondrà sobtadament el 1941 durant les obres de reconstrucció del poble.

Mare de Déu de la Pietat de Tírvia
La Mare de Déu de la Pietat de Tírvia és una capella romànica de la vila de Tírvia, en el terme municipal del mateix nom, a la comarca del Pallars Sobirà.
Està situada a l’extrem sud-est del nucli de la vila, al cementiri municipal.

Mare de Déu del Roser de Forques
La Mare de Déu del Roser de Forques és una capella romànica del terme municipal de Tírvia, a la comarca del Pallars Sobirà.
Possiblement es tracta de l’església de l’antic poble de Forques, les restes de la qual s’estenen en un pla al nord-oest de la capella.


Festes i tradicions

Es fa la festa major d’estiu l’1 d’agost i la festa de Sant Antoni Abad el 17 de gener.