Viu el Sant Jordi a Catalunya 2024

La Festa de Sant Jordi és una de les celebracions més importants i tradicionals de Catalunya, que se celebra cada any el 23 d'abril. Coneguda també com el Dia del Llibre i de la Rosa, aquesta festivitat té un gran valor cultural i literari, ja que es commemora la mort de Miguel de Cervantes, William Shakespeare i Garcilaso de la Vega.

En aquest article, t'explicarem tot sobre la festa tradicional de Sant Jordi a Catalunya, des del seu origen i significat fins als costums i activitats que es realitzen en aquest dia tan especial.

Origen i significat de la Festa de Sant Jordi

La història explica que Sant Jordi va ser un cavaller que va salvar una princesa d'un drac. Segons la llegenda, al lloc on Sant Jordi va matar al drac, va sorgir una rosa vermella que el cavaller va regalar a la princesa com a símbol del seu amor etern.

Des de llavors, la tradició catalana dicta que en Sant Jordi s'han de regalar roses i llibres a les persones estimades, com a mostra d'amor i afecte. A més, en aquest dia també se celebra el Dia Internacional del Llibre, en homenatge a dos grans escriptors com ho són Cervantes i Shakespeare.

Costums i activitats de la Festa de Sant Jordi

Durant la Festa de Sant Jordi, els carrers de Catalunya s'omplen de roses, llibres i persones que passegen i gaudeixen de l'ambient festiu. El costum és que els homes regalin una rosa a les dones i les dones un llibre als homes, tot i que avui en dia aquest costum s'ha estès i qualsevol persona pot regalar roses o llibres a qui vulgui.

Les llibreries i les floristeries són les grans protagonistes d'aquest dia, ja que ofereixen una gran varietat d'opcions per regalar. A més, en moltes places i carrers s'organitzen fires de llibres, on es poden trobar tota mena de títols i autors, des dels clàssics fins als més actuals.

Una altra activitat molt popular en la Festa de Sant Jordi és la signatura de llibres per part dels autors, que acudeixen a les llibreries per compartir la seva obra i conversar amb els lectors. És habitual trobar llargues cues de persones esperant per conèixer i parlar amb els seus escriptors i escriptores favorits/es.

Finalment, durant aquest dia també s'organitzen nombroses activitats culturals, com ara concerts, exposicions i espectacles, que complementen la celebració i fan de la Festa de Sant Jordi una festa inoblidable.

En conclusió, la Festa de Sant Jordi és una celebració molt important per als catalans, que combina la tradició, la cultura i l'amor per la literatura i les roses.

Dive Center Blaumar
Punt Llibre
Restaurant Can Mauri
Finques Ferro
Finques Ferro
Mas Montbrió Bellvedere
Restaurant Casa de Fusta
Ecouter Audio
Fages Pintura
Musclera Avi Agustí
CERVA Centre Rehabilitació Vallès
Piscines Montmany
El Molí Oleari
Hotel Casa Ceremines
Farmàcia MªEugènia González
La matalasseria del monestir
Hotel Restaurant Sol i Vi
Sacom S.L.
Funerària Torra
Can Josep
Girbet Servei Veterinàri
Ferreteria Estornell
Rutes Silvia Rovira
Antoni Graells Estrada
Mudances i Transports Pere
Jaume Costa