Santa Cristina d'Aro

Amb regust de sal, Sant Cristina d’Aro se situa a la comarca del Baix Empordà a bressol del Mar Mediterrani. Concentrant un total de 2.443 habitants, Santa Cristina d’Aro és una combinació de turisme, història i sobretot, platges. Configurant-se així com un dels atractius de Catalunya que més passions desperta entre els turistes.

En contacte amb la natura
Tot i l’essència marítima de poble pesquer, el terme municipal de Santa Cristina d’Aro és un terreny molt forestal amb extensos boscos de pins, roures i sureres. A més a més, també destaquen terres de cultiu, situades prop del riu Riudaura, que es fan servir per cultivar cereals, farratges, vinyes i verdures. Encara que, el turisme és l’activitat que més ha contribuït al desenvolupament de tot un conjunt d’equipaments i infraestructures com ara una àmplia oferta gastronòmica, lúdiques, d’allotjament...

Un poble “ric i divers”, així es defineix Santa Cristina d’Aro. En la majoria dels seus llocs d’interès turístic, que es troben en contacte directe amb la natura, la història n’és la protagonista. És així que han esdevingut famosos monuments com el Dolmen de la Cova d’en Daina, el menhir de la Murtra o el Dolmen de la Masia Bousarenys. Altres testimonis del passat del municipi són l’Església de Sant Martí de Romanyà, considerada una construcció preromànica molt evolucionada, que compta amb una torre-campanar datada del segle XI; i l’Església de Santa Cristina d’Aro, un dels altres edificis preromànics que compta amb tres capelles laterals i una torre campanar també d’estil preromànic.

Records del passat
Finalment, s’afegeixen a les visites imprescindibles de Santa Cristina: el paratge de la Font Picant i les ruïnes del Castell de Solius. El paratge de la Font Picat és famós per l’elevat contingut de ferro que té l’aigua el qual, fa que tingui un regust picant. En un principi, l’aigua es comercialitzava amb èxit però, al final, va deixar de ser un negoci. Entre tant, les ruïnes del Castell de Solius, recorden l’antic castell i fortalesa del poble, edificats al segle XV. Encara que els anys i l’erosió del vent i la pluja han acabat per enderrocar l’edifici, se’n segueix conservant l’essència i està ubicat en un lloc privilegiat per les panoràmiques que ofereix del paisatge.
En convivència amb el paisatge, el municipi de Santa Cristina d’Aro ofereix nombroses activitats per tots aquells que vulguin gaudir-ne. Entre les més populars s’hi troben el ciclisme i el senderisme, encara que l’atracció principal són el mar i la platja.

Platges a la Mediterrània
I és que, val a dir, que Santa Cristina concentra algunes de les millors platges i cales de la Costa Brava i de tot Catalunya. Algunes de les més visitades són la Platja de Canyet, de sorra fina, que des del Club Nàutic ofereix cursets de vela, submarinisme... Juntament amb la cala Senyor Ramón o la cala Vallpresona que, situada a 12km de Santa Cristina, només s’hi pot accedir a peu.

Pere i Fills S.L. - info@tot-catalunya.com - Tel.93.840.52.90