Terrades

Terrades
Escut_Terrades


Terrades


Informació general

L’economia rural segueix sent important; de les terres conreades, només una proporció molt petita es dedica al regadiu (hortalisses i patates), i la resta és de secà (blat, civada, ordi, alfals, llegums i restes d’algunes vinyes i oliveres). Destaca el conreu de la cirera. Pel que fa a la ramaderia, és un recurs relativament important (cria de bestiar porcí, boví i aviram).
Pel terme, travessant-lo de llevant a ponent, i també pel poble, passa la carretera de Figueres a Albanyà, de la qual surten les carreteres locals de Terrades a Agullana i de Terrades a Avinyonet de Puigventós.


Llocs d’interès

Santuari de la Mare de Déu de la Salut
Santuari-de-la-Mare-de-Déu-de-la-SalutÉs el santuari més popular de la comarca. Situat en un vessant de la muntanya de Santa Magdalena, a uns 400 m d’alçada. Originalment hi havia una masia amb capella i l’any 1681 s’hi va construir el santuari, promogut mossèn Felip Olivet. Va resultar malmès l’any 1794 i va ser completament renovat entre 1885 i 1889. De nou danyat l’any 1936, va ser reconstruït l’any 1942. L’hostatgeria conserva alguns elements del segle XVII mentre que l’església presenta una façana neoromànica mentre que l’interior és neogòtic.
Al seu interior hi ha nombrosos ex-vots, alguns d’elles relacionats amb l’esport perquè la Mare de Déu de la Salut n’és patrona.

La Unió Terradenca
Un dels lloc més populars del carrer Major és la seu de la Societat Cultural i Recreativa La Unió Terradenca. És un edifici de trets noucentistes, de planta baixa i pis, cobert amb teulada a dues aigües- La façana presenta obertures ressaltades amb llindes de maó vist i ampits de ceràmica.

Ermita de Santa Magdalena
Es coneixia antigament com a Santa Maria del Codó i està documentada des del segle XIV. L’edifici actual, posterior a 1438, és probablement una refecció de l’edifici antic que manté un estil propi del romànic tardà. Té una sola nau amb volta apuntada capçada amb absis semicircular. El portal és adovellat, de punt rodó i campanar d’espadanya.


Festes i tradicions

La festa major s’escau al mes de novembre, coincidint amb la diada de Santa Cecília. Des del 1996 s’hi celebra la Fira de la Cirera el primer cap de setmana de juny.